2014. október 31., péntek

Készüljünk a Halloweenre 5. Sütés nélküli desszert

Ma van Október 31-e. Halloween napja. Mindenszentek előestéje.

Sokaknak a három ünnep összefolyik. Nem tesznek köztük nagy különbséget, pedig nem csak az időpontok mások, de az egyes hagyományok és a szertartások is. Egy rövid átfogó írás, hogy mindenki tisztábban lásson!

Október 31-e, Mindenszentek előestéje, az angolszász hagyomány szerint ilyenkor elbújnak a szellemek. Úgy hitték, hogy az ünnep éjszakáján az előző évben meghalt emberek lelkei összezavarhatják az élők életét, mivel az év során elhunyt lelkek ezen az éjjelen vándorolnak át a holtak birodalmába. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék a vándorlásukat. 


November 1. Mindenszentek napja, az üdvözült lelkek emléknapja, keresztény ünnep. Nem tévesztendő össze a halottak napjával.

November 2-a, Halottak napja. November 2-án az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekre emlékezünk. Magyarországon a halottak napja fokozatosan vált a katolikus egyház ünnepnapjából – általános, felekezetektől független – az elhunytakról való megemlékezés napjává.
 



Ha már nem sok időnk marad a sütésre, akkor pár pillanat alatt összeállítható ez a kis poharas desszert a Halloween jegyében.
Nincs hozzá szükség másra csak csokoládé pudingra, amit a poharak aljába kanalazunk és erre tesszük az apróra összetört csokoládés kekszet. Olvasztott csokoládéval felírhatjuk egy natúr kekszre a feliratot. Én egy darabka marcipánból még kis virágokat is készítettem, de ez elhanyagolható.


Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails