2012. július 30., hétfő

Orchideás torta



Ez az utolsó torta még a az elmaradt torták posztolásának csokrából.
Mondhatom, hogy teljesen szabad kezet kaptam a torta készítésénél, de mivel olyan embernek készült akinek szerettem volna ha nagyon tetszik, mindenképpen faggatózásba kezdtem. A színekben megegyeztünk és végül abban is, hogy zöld orchidea legyen a tortán. Így ezt álmodtam és valósítottam meg.
Újdonság volt nekem ez a fajta díszítés. Színezett glazúrt használtam a különböző méretű körök pöttyözéséhez.


A végeredmény egy egyszerű, letisztult és szerintem egy elegáns torta lett. Érdekessége volt még az is, hogy minden oldaláról másként mutatott a torta a körök eltérő mérete és elhelyezkedése miatt. Igen megszerettem ezt a tortát.
Belül tejszínes vaníliás krémmel töltöttem meg a piskótát.




2012. július 17., kedd

Toffefee torta


A kedvenc karamell krémemmel karöltve szerintem a toffifee is egy olyan édesség, amit vagy nagyon szeret valaki vagy nem. Őszintén megmondom, hogy nekem kb 2 darab is bőven elég belőle (nem úgy, mint a karamell krémes tortából), de akinek ezt a tortát készítettem a születésnapjára, nagyon-nagyon szereti. Ebben az esetben nem egy burkolt tortát képzeltem el, hanem direkt ilyet, amin rengeteg (pontosan 3 doboz, azaz 45 db toffefee volt) karamella ágyban, mogyorókrém nugáttal töltött, mogyoróval a közepén, csokoládéval bevont desszertek díszelegnek a tortán teljes és valóságos életnagyságban.
A tortát belül is próbáltam megfelelően lemintázni, így kakaós piskótát töltöttem meg váltakozó rétegekben karamell- majd mogyoró krémmel, amiket pörkölt mogyoró grillázzsal szórtam meg.
Maga a tömör gyönyör! :-))


Hozzávalók: 
kakaós piskóta (most csak 6 tojásból egy kuglóf formában megsütve) de nem is használtam fel hozzá az egészet
karamell krém (aminek a felét is elég elkészíteni, de aki nagyon szereti, javaslom a 2/3 részét (ahogy én is tettem) akár ;-) )
kb egy fél üveg ~200 g mogyorókrém (jelen esetben: Nutella)
egy nagy maréknyi darabolt, pörkölt mogyoróból készítettem mogyoró grillázst, ahogyan a fent említett karamell tortánál is tettem.
pörkölt, tört mogyoró a díszítéshez
3 doboz (15 darabos) toffefee

A piskótát egészen vékony, kb ujjnyi lapokra vágtam, majd felváltva megtöltöttem a karamell krémmel, majd a következő réteg piskótát megkentem a Nutellával. Én a karamell rétegekre szórtam egy kevés mogyoró grillázst, a mogyorókrémes rétegekre a pörkölt mogyoróból egy keveset és így folytattam amíg volt krém és piskóta.
Maga a torta, a kuglóf forma formáját követte.
Kívül karamell krémmel borítottam a tortát amibe a kis toffefee desszerteket nyomkodtam. A legalját pörkölt mogyoróval szórtam meg.




2012. július 10., kedd

Kismackós morzsolgató kendős torta


Egy kedves ismerősöm kislánya 2 éves lett (még júniusban, így a torta is akkor készült). Legnagyobb kedvence ez a kismackós morzsolgató kendő. Vagyis nem ez, hanem egy pont ilyen kendő amit a tortára készítettem. Csak ennyi volt a kikötés, hogy ez rajta legyen. Nem terveztem ezek után, hogy túldíszítem a tortát, így csak színben hozzá passzoló kis pöttyökkel díszítettem a torta oldalát.
Belül joghurtos erdei gyümölcsös krémmel töltöttem meg a tortát.


2012. július 4., szerda

Építész-tervező torta



Amint az előző bejegyzésnél is említettem, nem marad a blog torták nélkül a nyárra annak ellenére, hogy nem készülnek újak. Ezt a tortát még júniusban készítettem nagyon jó kis történettel övezve. A szemközti házban lakó szomszédok kértek meg, hogy készítsek az Ünnepelt részére tortát. Jóban vagyunk, így természetesen örültem a felkérésnek az ötletet hallva. Ugyanis az Ünnepelt épületek, társasházak tervezésével foglalkozott. Milyen érdekes véletlen (pedig véletlenek nincsenek is), hogy a mi házunkat, lakásunkat is Ő tervezte. :-)
Így kétség sem fért ahhoz, hogy egy lakás tervrajzát is a tortára teszem majd valamilyen formában. Végül ostyára nyomtatták ki ezt nekem és még egy-két díszt is készítettem a tortára, mint a vonalzót, a ceruzát és a pausz papírt. (ezeket tragantból készítettem). A torta oldalára téglák kerültek díszítésként. Természetesen a 80-as ünnepelt szám is a tortára került, a lakás méreténél tüntettem fel négyzetméterben. :-)
Belül csupa-csupa csokis volt kakaós piskótával és trüffel krémmel töltve.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails