2012. március 26., hétfő

Horgászos torta




 Nem ez az első horgászos tortám, de igyekeztem kicsit másmilyet készíteni mint az előző.Persze az alap kérés az volt, hogy olyan legyen, azaz csónak, kifogott hal de egy kutya is üljön a csónakban. Egy magyar vizsla. Ezen a ponton azért jót nevettem már akkor is. Mondjuk úgy, hogy a meséből ismert Frakkra jobban hasonlít. :-)))
Szerettem ezt a tortát amellett, hogy sok-sok apró részlete van, talán pont ezért. Imádom ilyenkor az elkészült művet aztán körbefotózni és nézegetni őket. Olyan jó érzés, amikor elkészülök vele, akkor rendszeresen megyek a hűtőhöz és ezerszer megnézem.
Most ötvöztem a múltkori búváros tortánál alkalmazott hidegzselét is, mint vizet. Továbbra is tetszik, remélem Nektek is!?
Belül tejszínes-vaníliás krémmel töltöttem meg a tortát.



2012. március 23., péntek

Hotdog ropogós baconnel és sült hagymával


Ez a hotdog egy igazi házi változat kicsit felturbózva, mint ahogyan az eredetileg készül. Gyorsan elkészíthető és mondhatni meleg étel kerül az asztalra. Tetszés szerint variálható még plusz hozzávalókkal, akár zöldségekkel is.

Hozzávalók: (darabonként)
1 nagyobb méretű kifli
1 roppanós virsli (juhbeles)
2 szelet bacon
pár karika vöröshagyma
1 evőkanál tejföl
1 nagy csipet reszelt sajt



A roppanós virsli titka (olvasataim és tapasztalatom szerint is), hogy nem szabad forralva főzni. 60-80 fokos vízben, 2-3 perc alatt főzzük meg.
A bacont pár pillanat alatt ropogósra sütöm egy serpenyőben, kiszedem őket majd a visszamaradt zsiradékon a karikára szelt (szét is lehet szedni őket) hagymát is megpirítom.
A kiflit hosszában bevágom, majd a belsejükből egy keveset kiszedek, hogy legyen hely a tölteléknek. Megkenem a kiflik belsejét tejföllel, beleteszem a megfőtt virslit és a megsült bacont, hagymát. A tetejét beborítom a reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben ráolvasztom a sajtot.
Még forrón tálalom és ízlés szerint majonéz, ketchup, mustár is kínálható hozzá.

2012. március 21., szerda

Pókemberes torta tejmentes csokikrémmel (laktóz és tehéntejfehérje mentes)

 
Egy nagyon kedves ismerősöm kérte meg, hogy készítsek tortát a barátnője kisfiának születésnapjára. Mindenképpen Pókemberes tortát szeretett volna és nem akármilyen töltelékkel. Tejmentes csokikrém legyen benne. (vajkrémes kilőve, mert nem szeretik) Tejcukor, és tejfehérje is kizárva. Feladat feladva. Nagyon sokat nézelődtem az interneten, érdeklődtem ismerősöktől, akik hasonló diétán vannak, hogy milyen FINOM krém is készíthető egy ilyen tortába. Nem igazán kaptam számomra szimpatikus krémet, receptet, ötletet. :-(
A faragott tortát kilőttem, mivel még a krém állaga is kérdéses volt. A Pókember figurát sem akartam bevetni, valami mást szerettem volna. Így lett belőle ez a torta. A múltkori szivárványos torta után már úgy is nagyon vártam, hogy mikor lesz alkalmam újra ezzel a technikával dolgozni, most kapóra is jött. A pókhálót glazúrral készítettem.

A csokikrém. Huhhh, nagyon izgultam és szerettem volna ha tényleg egy finom krémet sikerül kikísérleteznem. Így biztosra mentem és kétféle krémet is készítettem. :-)
Az egyik egy egyszerű pudingos krém volt, amihez rizstejet használtam. Őszintén megmondom, hogy nem annyira zártam a szívembe, érződött rajta a rizstej számomra szokatlan íze. Kicsit hígra is sikerült...
Egy Isteni szikrával aztán beugrott Kiskukta főzött csokoládé krémje. Nem is értem, hogy miért nem jutott eszembe már a legelején...? Liga margarint használtam hozzá, abban semmi tejtermék nincs. Ez a krém viszont kicsit vajas volt és nem akartam olyat sem, amit előre mondtak, hogy ne legyen. Végül egy olyan variáció mellett döntöttem, hogy összekevertem a két krémet. Képzeljétek el, hogy nekem-aki egyébként egyáltalán nem szeretem a csokikrémet- nagyon-nagyon ízlett a krém. Olyan boldog voltam és egyből töltöttem is a tortát a krémmel. :-)



Csokikrém receptek: 

Pudingos csokikrém:
5 dl rizstej, 
3-4 evőkanál cukor, 
3 evőkanál kukoricakeményítő, 
ízlés szerint cukrozatlan kakaópor (kb 2 evőkanál)
10 dkg tejmentes margarin. (Liga)


A puding elkészítésével megegyező módon készítem a csokikrémet. Egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverem a keményítőt a cukorral, majd a többi tejet felforralom. Hozzákeverem a keményítős rizstejet majd egy percig forralom. A tűzről levéve belekeverem a kakaóport. Kihűtöm a krémet majd a puha margarint apránként a pudinghoz keverem.


Főzött csokikrém: (Kiskuktától) -átalakítva tejmentesre
20 dkg cukor
2 evőkanál víz
2 evőkanál rizstej
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg margarin (Liga)
3 tojás
1,5 csapott evőkanál liszt (kb 15 g)
ízlés szerint rumaroma

A cukrot összekeverjük a lisztel és kakaóval, majd hozzáadjuk a tojást, azzal jól elkavarjuk egy kézi habverő segítségével. Vastag aljú edénybe állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük (1-2 percig) majd kihűtjük a krémet.
A puha margarint kihabosítjuk kézi mixerrel majd a kihűlt krémmel együtt összekeverjük alaposan a mixerrel. Rumaromával ízesítjük.


Az én verziómban a főzött krémhez kevertem a pudingos krémből kb a 3/4 részét a megfelelő állag és íz eléréséig.
betöltöttem a tortákat majd hűtőbe tettem pár óra hosszára a díszítésig.







2012. március 19., hétfő

Szivecskés torta



Megint sikerült egy kis elmaradást összehoznom, ami a tortákat és azok posztolását illeti, így most kezdem magam összeszedni és az elmúlt időszak tortáit megmutatni Nektek. Na persze szépen, apránként. ;-)
Ezt a szivecskés tortát egy leányzó 9. születésnapjára készítettem. A blogot nézegetve kiválasztottak két tortát, amihez hasonlót szerettek volna. Az egyik szintén egy szivecskés torta volt, még egészen a kezdetekről, a puncs tortát díszítettem hasonlóan. A másik választott a szivárványos torta volt. Próbáltam a kettőt ötvözni és végül ez a torta készült belőle. Az első szivecskés torta volt náluk a leginkább befutó, így az alapszínt is hasonló rózsaszínűre színeztem és ugyanolyan kis apró díszítő sziveket használtam hozzá.
Első gondolatom egyből egy kisebb emeletes torta volt. A színekben is próbáltam csajosakat, kicsit visszafogottabbat választani a rózsaszín alapszín mellé.
Belül trüffel krémmel töltöttem meg a tortát.



2012. március 8., csütörtök

Rózsaszirmos torta



A legújabb kedvencem ez a torta.
60. születésnapra készítettem ezt a tortát egy hölgynek. Mondták, hogy a sárga rózsa a kedvence, így egyből beugrott, hogy ezt a tortát nagyon jó lenne elkészíteni neki.
A Cake Central-on is láttam és Gabi is készített már ilyen tortát ezzel a technikával és akkor is ámulatba ejtett. De élőben... olyan csodásan nézett ki!  A szirmok szinte életre keltek, ahogy öltöztettem fel velük a tortát.
A felirat a tortára kérés volt és szerintem jól is mutat rajta. Még éreztem, hogy kell valami rá és nem sokkal előtte készítettük az esküvői tortát így mindenképpen egy Gabi-féle virágra gondoltam, hogy jól mutatna rajta.
Ugye szerintetek is? ;-)
Belül trüffel krémmel töltöttem meg ezt a szép napsugár színeiben tündöklő tortát.


2012. március 5., hétfő

Kézilabdás torta



Egy kézilabdás leányzó 10. születésnapjára készítettem ezt a tortát. Sok minden megfordult a fejemben, jött a labda formájú torta ötlete is, de mégis valami mást szerettem volna. Az is kérés volt, hogy ha tudom akkor az egyesület logóját is tegyem fel a tortára, hogy személyesebb legyen. Ez adta meg az alap ötletet végül és a logó köré építettem fel a torta többi díszítő elemét. Egy kaput is elképzeltem rá. A focis tortán próbálkoztam már egyszer kapu készítésével kevesebb sikerrel. Akkor eldöntöttem, hogy legközelebb majd hogyan készítem el. Ehhez gombfoci kaput kellett volna beszereznem, ami a formát adta volna meg. Persze, pont most nem árultak sehol kaput-az idő már szűkös volt. :-( Kénytelen voltam belevetni magam újra a kapu készítésbe ami megint tragantból készült. A tetejét így is sikerült elszabni, de legközelebb már egész biztos, hogy jól sikerül. :-) A hálók keresztbe futó részét glazúrral készítettem.
Az egyesület mezének színe a sárga, kék felirattal, ami a tortán is visszaköszönt a színekben.
A torta belsejében trüffel krém lapult.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails