2011. április 18., hétfő

Tepertős pogácsa


Ha sós sütiről van szó, akkor nálam egyértelműen a pogácsa a nyerő. Amikor eldöntöm, hogy márpedig pogit sütök, akkor az sem zavar, hogy ha esetleg keleszteni kell vagy hajtogatni, mert tudom, hogy megér minden fáradalmat, olyan jó lesz a végeredmény.
Ez a tepertős pogácsa is szőrén-szálán eltűnt, mielőtt észbe kaptam volna, hogy pogácsát sütöttem.

Hozzávalók:
20 dkg tepertő (krém)
35 dkg liszt
1 dl tej
2 dkg friss élesztő
2 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál só
1 csipet őrölt bors
1 tojás a kenéshez

A langyos (enyhén cukrozott) tejben felfuttatju az élesztőt.
A lisztet összedolgozzuk a tepertővel, a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval. Alalposan összegyúrjuk a tésztát, majd lisztezett deszkán négybe hajtogatjuk és 30 percig kelesztjük. A hajtogatást háromszor megismételjük, közben 30-30 percet kelesztük a tésztát. Legvégül 2 centi vastagra kinyújtjuk a tésztát, majd kicsire pogácsákat szaggatunk belőle.
Megkenjük a felvert tojással és berácsozzuk a tetejüket.
Előmelegített sütőben pirosra sütjük őket.

4 megjegyzés:

egycsipet írta...

Nnnna ez az, amit még nem sikerült megkedvelnem. De rajta vagyok... :D

Kukk be hozzám, játékra várlak! :)

Panna írta...

Imádom! Ha lehetne kérnék is párat, de most kihagyom. Nézz be hozzám, meglepetéssel várlak!

Belly írta...

Mi nagyon szeretjük a pogit,kztük a teertőset is:-)
Guszták!

Foodafok írta...

Na, ezt gyorsan megcsináljuk szerdára, az El Classicora. Hajrá Barcelona, Hajrá Eszter.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails